Sådan begrænser du smitterisikoen på arbejdspladsen

Sådan begrænser du smitterisikoen på arbejdspladsen

Alle virksomheder har nu ansvaret for at minimere smitterisikoen på deres arbejdspladser. Det gælder selvfølgelig risikoen for at sprede corona, men også risikoen for at sprede andre sygdomme, som for eksempel forkølelse og influenza, som medarbejdere også helst vil være fri for. I det følgende får du nogle gode råd om, hvordan du kan begrænse smitterisikoen på din arbejdsplads.

Dispenser til håndsprit

Enhver arbejdsplads bør have mindst én dispenser til håndsprit, der nemt kan købes online hos haanspritdispensere.dk. Disse bør placeres ved indgange, trapper, kantiner og andre steder, hvor mange færdes i samme område. De bør også placeres steder, hvor de er synlige. Køb derfor hellere en dispenser til håndsprit, der står på gulvet end bare en håndsprit flaske, der nemt overses på et bord. Fordelen ved en håndsprit dispenser ift. Bare en håndsprit flaske, er også at det vil få håndsprit flasken til at holde i længere tid. Derudover er det også en fordel fordi dispenserne kommer med en drypbakke, så man undgår at få håndsprit på bordet eller gulvet under håndsprit flasken.

Implementer retningslinjer 

På enhver arbejdsplads bør man implementere retningslinjer, som medarbejderne skal følge for at begrænse smitterisikoen. De retningslinjer, der bør indføres afhænger selvfølgelig af din arbejdsplads og af de offentlige regler. Ved kontorarbejde kan man for eksempel implementere retningslinjer for færdsel i kantinen og ved kaffemaskiner. Derudover bør der også implementeres regler for møder, så man undgår, at mange mennesker samles i mødelokaler. Det kan også være nødvendigt at implementer regler for hvor mange medarbejdere der må være på kontoret. Resten må arbejde hjemmefra, hvis det er muligt.

Arbejde hjemmefra

I 2020 har mange arbejdspladser virkelig fundet ud af at det sagtens kan lade sig gøre at arbejde hjemmefra. Medarbejdere har bevist at de kan arbejde mindst lige så effektivt derhjemme. Det kan derfor godt betale sig at være fleksibel ift. Hvor medarbejdere må arbejde. Man må også acceptere at medarbejdere er forskellige: nogle foretrækker at arbejde på et kontor og andre trives i hjemmekontoret. Arbejdsgiverens udfordringer at finde en måde at imødekomme medarbejdernes ønsker.