Hvad er den perfekte seng?

Hvad er den perfekte seng?

At købe en seng er en svær beslutning. Det er ekstremt vigtigt for dit helbred, at du finder en seng, som du sover godt i. Derudover vil det jo også være rart, hvis den også ser flot ud. Hvis du overvejer at købe en ny seng, så får du her en guide til nogle af de vigtigste ting, som du bør overveje, inden købet. 
Hvad angår senge, så finder du et særligt stort udvalg af senge hos norlivng. Alle deres senge er designet, så funktionalitet og æstetik går hånd-i-hånd.

Madrassen på din nye seng

Noget af det vigtigste ved en seng er madrassen. Det er det, der afgør om du kommer til at sove godt eller ej. Senge består af to madrasser: En tyk og hård boxmadras samt en tynd topmadras. Hvis det er muligt, er det en god idé, at tage hen til en sengebutik eller et senge showroom, hvor du kan prøve at ligge på forskellige senge. Det er dog meget topmadrassen, der afgør om du får en god søvn eller ej. Denne kan man heldigvis nemt udskifte. I en dobbeltseng kan det godt være nødvendigt, at have to forskellige topmadrasser, fordi dig og din partner måske ikke sover lige godt på samme topmadras.

Seng designet

En seng er noget, som man skal bruge hver dag. Derfor må den gerne udtråle, at den ser lige så lækker ud som den er at sove i. Udover at sengen skal være behagelig at sove i, så påvirkes vores stress niveau også af vores omgivelser, når vi skal sove. Et soveværelse skal derfor idéelt udtråle ro og afslapning. Sengen og andre møbler i soveværelset bør altså være med til at skabe en rolig atmosfære i soveværelset. Det kan du f.eks. Gøre ved at købe en lækker fløjl eller velour seng, der bare emmer af luksus og afslapning. Hvis der er et møbel, som det giver mening at give lidt ektra til, så er det helt sikkert din seng.

Ekstra senge funktioner

Senge kan i dag gøres endnu mere luksuriøse ved at tilføje diverse funktioner. Du kan tænke praktisk og vælge en seng med opbevaring. Det er især en god idé, hvis du ikke har særlig meget plads i soveværelset. Derudover kan du købe en seng med elevation. Elevationssenge er super smarte, fordi de hjælper dig med at sove godt, selv med smerter. Det er derfor den bedste seng, hvis du ofte døjer med smerte på ryggen og andre steder. Derudover er det nemt at kunne læse og se tv fra sengen, fordi hoveddelen kan løftes.