Aalborg Festivals lover kunst, kultur og masser af oplevelser i august

12. december 2018 kl. 17:30

Aalborg Festivals lover kunst, kultur og masser af oplevelser i august

Over 150 events og koncerter venter aalborgenserne, når Aalborg Festivals fylder byen med kultur fra 16. til 27. august. Musikfestivalen METROPOL dukker op nye steder i byen, og så er der premiere på en ny kunstfestival.

Der er ingen undskyldning for at kede sig, når Aalborg Festivals fylder byen med kultur. På 12 tætpakkede dage fra 16. til 27. august kan man opleve over 150 events og koncerter overalt i byens rum. Musikfestivalen METROPOL stiller i år med et stærkt program komprimeret ned til to dage og forsøger sig blandt andet med to nye koncertarenaer i bybilledet. En skolegård i Danmarksgade og Louises Plads:

-    Uforudsigelighed er en væsentlig del af vores DNA. Vi ønsker ikke en festival, der bare gentager sig selv, men en festival som er i stand til år efter år, at byde på nye rammer for musikken og festen, fortæller Lars Hellerup, leder af Studenterhuset og arrangør af METROPOL

Udfordrende kunst til folket 
Igen i år udvides repertoiret under Aalborg Festivals og en af de nye oplevelser i programmet er kunstfestivalen, som Kunsthal NORD står bag. Det bliver blandt andet med KN1-15: Femten Kunsthaller, hvor femten af landets mest eksperimenterende billedkunstnere er inviteret til i hver deres 14 kubikmeter store hvide kube at skabe en særlig kunstinstallation femten forskellige steder i byen.

-    Det bliver spektakulært og afvekslende at kunne møde kunst i gadebilledet døgnet rundt i disse karakteristiske hvide kuber med lys i. En slags minikunsthaller, hvor vores sigte er at vise den nye innovative samtidskunst til det nordjyske publikum - og selvfølgelig også turister. Men der er også mange andre spændende oplevelser i kunstfestivalen. Vi viser udstillinger med nutidskunst fra Schweiz og Danmark i kunsthal NORD, præsenterer kunst på kommunens plakatstandere, arrangerer guidede ture samt foredrag og kunstnersamtaler. Vi vil ikke bare vise kunsten, men også formidle og diskutere den, fortæller Henrik Broch-Lips arrangør og kunstfaglig leder i Kunsthal NORD.

Game Scope vender tilbage
Anden udgave af Danmarks største spilfestival, Game Scope, udfolder sig over tre dage fra 17. til 19. august og byder i år på et stort messeområde i Kedelhallen i Nordkraft. Der vil også være mulighed for at deltage i workshops, se Troldspejlet live, prøve Virtual Reality, spille E-sport, dyste i DM i spiludvikling og teste de mange udstillede spil:

-    Der bliver rig mulighed for at udfordre de besøgendes opfattelse af, hvad spil er og kan, når vi åbner dørene for Game Scope. Uanset om man er nysgerrig, nybegynder eller garvet ”gamer”, vil der være spil, som man kan prøve på egen krop og møde skaberne bag. De mange forskellige aktiviteter præsenterer spil på forskellige måder og inviterer publikum til at deltage aktivt. Man kan blandt andet få et kig bag kulissen, når udviklere fra hele Europa holder oplæg på konferencen og høre Jakob Stegelmann anmelde de udstillede spil. Ligeledes kan man møde spiludviklerne selv, fra de små og ukendte til skaberne bag verdens mest downloadede mobilspil. Game Scope byder på en underholdende og lærerig oplevelse for hele familien og er en oplagt mulighed for at få en fælles oplevelse på tværs af generationer, fortæller arrangør Stine Lund fra BrainsBusiness ved BusinessAalborg.

Op af sofaen ud i byen
Det fulde program under Aalborg Festivals byder på oplevelser til alle aldre. Jazz- og bluesfestivalen ”Den Blå Festival” har 20-års jubilæum og er vært for et væld af jazzkoncerter. Spejlteltet Paradiso på Teglgårds Plads er klar med verdenspremieren på årets udgave af det store show La Soirée og her er der også premiere på et nyt og spændende sandmalerishow. Lørdag 26. august præsenterer Skråen og Teater Nordkraft et storstilet fransk luftshow i genren nycirkus ved Musikkens Hus.

-    Jeg er sikker på, at Aalborg kommer til at syde og boble med liv og farver igen i august. Aalborg Festivals har visionen om at bringe kulturlivet ud i byen og gøre den tydelig i bybilledet. Så jeg er glad for årets spændende og komprimerede program, hvor der både er plads til masser af nyskabelser og gamle kendinge. Det bliver en fantastisk mulighed for os alle til at komme ud i gaderne, nyde Aalborg og se byen fra nye sider, fortæller Mads Duedahl, Sundheds- og Kulturrådmand i Aalborg Kommune.
 

Se program på Aalborgfestivals.dk eller hent årets nye app til din mobil.

For yderligere information:
Gitte Friis Therkildsen, projektleder Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune, tlf.: 2520 4166
Henrik Broch-Lips, kunstfaglig leder af Kunsthal NORD, tlf.: 3199 4126
Lars Hellerup, leder af Studenterhuset og arrangør af METROPOL, tlf.:6046 9452
Stine Lund, arrangør af Game Scope fra BrainsBusiness ved BusinessAalborg, tlf.: 2520 0855